Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 133

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 1

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

133Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 133
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig med med en neruologisk sjukdom som exempelvis epilepsi, Parkinsons sjukdom, MS, ALS och hjärntumör.

Vid ditt besök hos oss

Vid avdelning 133 vårdas patienter med neurologiska sjukdomar, såsom exempelvis Parkinssons sjukdom, MS, ALS, Epilepsi och hjärntumör m.fl.
Vi tar emot patienter från akutmottagningen. En del patienter läggs också in planerat för utredning och behandling.

På avdelningen finns 16 vårdplatser. Vid sängplatserna finns sängbord, läslampa och radio. På rummet finns en garderob där du kan låsa in dina personliga tillhörigheter. Tänk dock på att inte ha värdesaker med dig till sjukhuset, då vi inte ansvarar för några personliga tillhörigheter.

Det är tillåtet att använda egen mobiltelefon på avdelningen. Man har också möjlighet att hyra en telefon att ha på sitt sängbord. På avdelningen finns ett dagrum där du kan se på TV. Det finns också tillgång till gratis wifi.

Bra att tänka på när du läggs in på avdelningen:

  • Anmäl din ankomst till personalen på sjuksköterskeexpedition.
  • Ta med en aktuell läkemedelslista och läkemedel som du vet är svåra att beställa med kort varsel.
  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter, ber vi er och besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar specialistläkare och läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Till teamet finns också arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, psykolog och logoped tätt knutna.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

 

Nina Lavås Nyqvist

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Radu Constantinescu

Meddicinsk ansvarig, Överläkare

Senast uppdaterad: 2020-05-26 15:29