Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 623

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

måndag - fredag 16:00 - 20:00
lördag - söndag 11:00 - 20:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2A
421 37 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Hus B9

Vägbeskrivning

Spårvagn 1, 7, 8 mot Frölunda Gå av hållpl. Lantmilsgatan. Gå ner för backen till vänster så ligger Högsbo sjukhus på höger sida.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 623
Box 30110
400 43 Göteborg

Vi tar emot dig med neurologisk skada eller sjukdom som exempelvis stroke, hjärn- eller ryggmärgsskada och som behöver rehabilitering. Vi har mångårig erfarenhet av neurologiska sjukdomar/skador och erbjuder rehabilitering för att du ska kunna få ett aktivt liv. Under hela rehabiliteringsperioden arbetar vi tillsammans med dig och dina närstående.

Din vistelse hos oss

När du kommer till vår avdelning får du antingen ett eget rum eller plats i ett flerbäddsrum beroende på vilka behov du har. Du och eventuella närstående får därefter träffa sjuksköterska och läkare för ett inskrivningssamtal där du får information om din vistelse. Inom första dygnet på vår avdelning får du även träffa fysioterapeut och  arbetsterapeut. Dina närstående är välkomna att delta vid behandlingar. 

Vi är en rehabiliteringsavdelning där du som patient ska vara delaktig i så stor utsträckning som möjligt. Vardagssysslor är en viktig del i din rehabilitering.  

Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF, Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities. CARF är en icke vinstdrivande organisation som ackrediterar verksamheter i rehabiliteringsområdet. I sina granskningar utgår organisationen både från ett patient- och effektivitetsperspektiv.

Checklista inför din vistelse:

  • Ta gärna med egna toalettartiklar.
  •  På grund av allergier ber vi alla som vistas på vår avdelning att undvika parfym och andra doftande kroppsvårdsprodukter liksom kraftig röklukt från kläder och hår.

Här kan du läsa mer inför din vistelse på vår avdelning:

Välkommen till avdelning 623

Ryggmärgsskadeprogrammet

Strokeprogrammet

Traumaprogrammet

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator och specialistläkare.

 

Carina Meyer

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Trandur Ulfarsson

Sektionschef

Maria Nyström

Distriktsläkare

Senast uppdaterad: 2019-10-24 14:26