Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 623

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

måndag - fredag
16:00 - 20:00
lördag - söndag
11:00 - 20:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 30A
421 37 Västra Frölunda

Vi tar emot dig med neurologisk skada eller sjukdom som exempelvis stroke, hjärn- eller ryggmärgsskada och som behöver rehabilitering. Vi har mångårig erfarenhet av neurologiska sjukdomar/skador och erbjuder rehabilitering för att du ska kunna få ett aktivt liv. Under hela rehabiliteringsperioden arbetar vi tillsammans med dig och dina närstående.

Din vistelse hos oss

När du kommer till vår avdelning får du antingen ett eget rum eller plats i ett flerbäddsrum beroende på vilka behov du har. Du och eventuella närstående får därefter träffa sjuksköterska och läkare för ett inskrivningssamtal där du får information om din vistelse. Inom första dygnet på vår avdelning får du även träffa fysioterapeut och arbetsterapeut. Dina närstående är välkomna att delta vid behandlingar.

Vi är en rehabiliteringsavdelning där du som patient ska vara delaktig i så stor utsträckning som möjligt. Vardagssysslor är en viktig del i din rehabilitering.

Checklista inför din vistelse

  • Ta gärna med egna toalettartiklar.
  • På grund av allergier ber vi alla som vistas på vår avdelning att undvika parfym och andra doftande kroppsvårdsprodukter liksom kraftig röklukt från kläder och hår.

Här kan du läsa mer inför din vistelse på vår avdelning:

Ryggmärgsskadeprogrammet

Strokeprogrammet

Traumaprogrammet

Uppföljning och utveckling

Vi deltar i WebRehab, ett nationellt kvalitetsregister, för uppföljning och utveckling av verksamheten. Se årsrapporter för 2020:

Vår avdelning är kvalitetsgranskad och ackrediterad hos organisationen CARF International (Comission on Accreditation of Rehabilitation Facilites), som granskar vård- och omsorgsenheter över hela världen.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Vid personliga ärenden, exempelvis remisser hänvisar vi till 1177 Vårdguidens e-tjänster på Rehabiliteringsmedicin Högsbo.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Carina Meyer

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Trandur Ulfarsson

Medicinskt ansvarig

Elisabeth Åkerlund

Sektionschef

Senast uppdaterad: 2022-01-26 10:11