Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tonusmottagning Högsbo

Kontaktuppgifter

Telefonnummer till mottagningen
031-342 29 51

Telefontider

måndag - fredag
9:00 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
9:00 - 15:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 7C
421 37 Västra Frölunda

Är en specialistmottaggning som vänder sig till personer med spasticitet (en form av muskulär överaktivitet) till följd av skada i centrala nervsystemet.

Söka vård hos oss

Vi tar emot personer som är i arbetsför ålder, remiss krävs.

Vid första besöket får patienten träffa läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Teamet tar då ställning till hur pass hindrande spasticiteten är för patienten i vardagen och om den bedöms vara behandlingsbar. Därefter beslutas om vilken typ av åtgärd som kan vara lämplig. För att kunna se resultatet av behandling, filmar vi bedömningen.

Vid ditt besök hos oss

En vanlig behandlingsform är injektion med botulinumtoxin kombinerat med en intensiv träningsperiod och eventuellt behandling med skena. Din ordinarie sjukgymnast och/eller arbetsterapeut är välkommen att närvara vid bedömningen, eftersom träning efter spasticitetsbehandlingen sker där patienten brukar träna. Spasticitetsmottagningens sjukgymnast och arbetsterapeut har framför allt konsultativ funktion och kan inte erbjuda

Vi som arbetar här

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Mottagningen tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.


Senast uppdaterad: 2022-05-23 12:37