Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Postpoliomottagning Högsbo

Kontaktuppgifter

Telefonnummer till mottagningen
031-342 29 51

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 15:00
måndag - torsdag
12:45 - 14:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 30A
421 37 Västra Frölunda

Vi vänder oss till dig över 18 år som har polio. Vi tar även emot dig som misstänker att du har haft polio och som upplever nytillkomna besvär. Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF.

Vid ditt besök hos oss

Du som kommer till oss genomgår ett individuellt utvecklat och anpassat polioprogram. Även dina närstående får en inbjudan till att medverka. Syftet är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för dig att klara din livssituation. 

Vi har mångårig erfarenhet av att stödja personer som drabbats av polio. Genom utredning, rådgivning och behandling strävar vi efter att stärka dig med funktionsnedsättningar efter polio att hitta fungerande strategier. Vi erbjuder olika typer av stödinsatser och bedömer ditt behov av hjälpmedel.

Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF, Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities. CARF är en icke vinstdrivande organisation som ackrediterar verksamheter i rehabiliteringsområdet. I sina granskningar utgår organisationen både från ett patient- och effektivitetsperspektiv.

I samarbete med Göteborgs universitet bedrviver vi ett kontinuerligt forsknings- och utvecklingssarbete. Vi samarbetar även med patientföreningar. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat undersköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, kurator och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Mottagningen tillhör rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.

Ansvariga för avdelningen

Carina Meyer

Vårdenhetschef

Trandur Ulfarsson

Överläkare

Senast uppdaterad: 2022-05-23 12:36