Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Parkinsonmottagning Högsbo

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 30A
421 37 Västra Frölunda

Vi vänder oss till dig med Parkinsons sjukdom. Vi erbjuder rehabilitering, träning och förebyggande åtgärder. Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till oss genomgår du först en två till tre dagars teamutredning som avlutas med ett planeringsmöte där vi tillsammans med dig skriver en rehabiliteringsplan för din fortsatta rehabilitering. Du kommer då att få ta del av resultatet av utredningen tillsammans med specifika råd och behandlingsförslag på eller utanför vår mottagning. Vi planerar din rehabilitering ett år framåt i tiden som därefter utvärderas för att se om målen i din rehabiliteringsplan har uppnåtts.

Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF, Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities. CARF är en icke vinstdrivande organisation som ackrediterar verksamheter i rehabiliteringsområdet. I sina granskningar utgår organisationen både från ett patient- och effektivitetsperspektiv.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat arbetsterapeut, kurator, sjuksköterska, fysioterapeut, neuropsykolog och rehbiliteringsläkare, vårdadministratör samt kurator vid behov.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Mottagningen tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.

Ansvariga för avdelningen

Carina Meyer

Vårdenhetschef

Trandur Ulfarsson

Överläkare

Senast uppdaterad: 2021-10-26 09:18