Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Understödd hemgång stroke

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Inre vägbeskrivning

Plan 2, Sahlgrenska sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 134 och 135
413 45 Göteborg

Vi erbjuder dig som strokepatient på avdelning 135 med milda till måttliga kvarvarande symtom fortsatt rehabilitering i hemmet.

Vid ditt besök hos oss

Du som patient kommer i kontakt med oss på Strokenheten avdelning135.

Som patient hos oss

Vårt specialutbildade stroketeam erbjuder rehabilitering i hemmet för dig med mild till måttlig stroke som är klar för utskrivning från sjukhuset men som behöver fortsatt rehabilitering. Vårt mål är att stärka din förmåga i vardagen och ge dig ökad självständighet och ökat självförtroende.

Miljön i hemmet ger dig som patient möjlighet att träna i de situationer där du ska leva och fungera. Vi ger dig som närstående möjlighet till stöd och information och du som vill får på ett naturligt sätt tillfälle att vara delaktig i rehabiliteringen.

Som patient formulerar du dina egna mål tillsammans med teamet. En strokesjuksköterska gör ett första besök i hemmet för att se till ditt omvårdnadsbehov och att planeringen från strokeenheten fungerar. Därefter besöker en strokesjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut dig i hemmet, två till fyra gånger i veckan.

Rehabiliteringstiden är mellan två till fyra veckor efter att du har skrivits ut från sjukhuset. Om du därefter behöver fortsatt rehabilitering hjälper vi till att rekommendera och planera fortsatt rehabilitering som erbjuds av Närhälsan eller kommunen.

2014 mottog vi Vårdförbundets pris för vårt arbete med strokepatienter.

Vi som arbetar här

Hos oss finns olika yrkeskategorier som strokesjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter.

Ansvariga för avdelningen

Christina Hermansson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Nina Lavås Nyqvist

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Annika Nordanstig

Medicinskt ansvarig

Petra Redfors

Medicinskt ansvarig

Mare Teinlum Kruse

Sjuksköterska
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-09-22 11:20