Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ryggmärgsskademottagning Högsbo

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag
11:00 - 12:00
torsdag
11:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 30A
421 37 Västra Frölunda

Ryggmärgsskada är en relativt ovanlig diagnos. Den kan vara traumatisk eller icke traumatisk. Sverige har en incidens för traumatiska skador, på cirka 10-15 fall per miljon invånare, dvs. ungefär 150 fall. Om man räknar in icke traumatiska skador, är incidensen nära den dubbla. Omfattande nedsättning av ryggmärgens funktion och medföljande allvarliga multiorgansvikt kräver ett mycket specifikt multidisciplinärt handhavande från skadeögonblicket/insjuknandet och under patientens återstående livstid. Den förhållandevis låga incidensen och tillståndets komplexitet ställer krav på stark koncentration av sjukvårdens insatser och en välfungerande vårdkedja.

Söka vård hos oss

Vi har en helhetssyn på patienterna. Teamen består av läkare med specialistkompetens i rehabiliteringsmedicin, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, undersköterskor, fysioterapeuter, logopeder, psykologer, kuratorer och sekreterare. Målsättningen är att patienten med hjälp av teamets samlade kompetens, ska kunna uppnå så god självständighet och delaktighet som möjligt, för att få en så god livskvalitet som är rimligt trots funktionsnedsättningar.

Vi som arbetar här

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Teamet tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.


Senast uppdaterad: 2021-05-25 20:05