Avdelning 134

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

mån - fre 16:00 - 20:00
lör - sön 13:00 - 20:00

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 2

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Ryggmärgsskadeavdelning
413 45 Göteborg

Vi tar främst emot dig som behöver rehabilitering efter en skada eller sjukdom i ryggmärgen.  En ryggmärgsskada ger varierande grad av förlamning och påverkar bland annat känsel, urinblåsa, tarm, blodtryck och fertilitet. Vi har specialkompetens för dig som har behov av andningshjälp. Vi har mångårig erfarenhet av ryggmärgsskador och erbjuder rehabilitering för att du ska kunna få ett aktivt liv. Under hela rehabiliteringsperioden arbetar vi tillsammans med dig och dina närstående. 

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till vår avdelning får du antingen ett eget rum eller plats i ett flerbäddsrum beroende på vilka behov du har. Om du behöver övervakning får du komma till en sal där det alltid finns personal närvarande.

Du och eventuella närstående får därefter träffa sjuksköterska och läkare för ett inskrivningssamtal där du får information om din vistelse. Inom första dygnet på vår avdelning får du även träffa fysioterapeut och  arbetsterapeut.

Vår avdelning gör också utredningar och uppföljningar av dig med skador som gör att andningen är helt utslagen och där du kan behöva behandling med frenikusstimulator, det vill säga elektrisk stimulering av nerver som styr andningen.

Vi tar främst emot patienter från Västra Götalandsregionen men även från hela södra delen av landet.  Vår specialkompetens när det gäller andningsunderstöd gör att vi anlitas av andra sjukhus i södra Sverige som behöver hjälp med bedöma behovet av ventilator hos sina patienter.

 

Checklista inför din vistelse

  • Ta med aktuell medicinlista och gärna egna toalettartiklar.

För dig som närstående och besökare:

  • På grund av allergier ber vi alla som vistas på vår avdelning att undvika parfym och andra doftande kroppsvårdsprodukter liksom kraftig röklukt från kläder och hår.

Vi som arbetar här

På vårdavdelningen finns olika yrkeskategorier: specialistläkare, arbetsterapeut, sjuksköterska, fysioterapeut, undersköterska, psykolog, sexualrådgivare, kurator och medicinsk sekreterare.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Ann Söderberg, vårdenhetschef
Telefon 031-3428720
E-post: ann.l.söderberg@vgregion.se

Ansvariga för avdelningen

Ann Söderberg, vårdenhetschef
Telefon 031-3428720
E-post: ann.l.söderberg@vgregion.se

Trandur Ulfarsson, tf sektionschef
E-post: trandur.ulfarsson@vgregion.se

Birgitta Löthgren, vårdenhetsöverläkare.
E-post: birgitta.lothgren@vgregion.se

Karl-Erik Jacobsson, överläkare
E-post: karl-erik.jacobsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-10-22 15:20