Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Klinisk kemi byter HbA1c-metod

Den 20 februari 2020 byter Klinisk kemi Sahlgrenska Universitetssjukhuset HbA1c metod, från Mono S (vätskekromatografisk) till Abbott (enzymatisk).

Det innebär att samtliga klinisk kemiska laboratorier (utom Unilabs, Skövde) i Västra Götalandsregionen har samma metod för HbA1c. Ny metod med Abbott ger ca 5% högre resultat för hela mätområdet dvs ca 2,4 mmol/mol vid nivå 48 mmol/mol.

I samband med metodbytet går det inte längre att använda filterpapper som provtagningsmaterial utan det är EDTA-rör som ska användas.


Senast uppdaterad: 2020-02-11 11:33