Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ny metod- Resistensbestämning för Mycoplasma genitalium

Resistensbestämning för makrolider (inklusive azithromycin) kommer att införas 200518 som en rutinanalys på alla prover där M. genitalium påvisas.

Hitintills har resistensbestämning gjorts endast på begäran och då skickats till Stockholm för analys. Med ökande resistensnivåer är det viktigt att få snabbare analyssvar och att resistensbestämning görs i större omfattning än tidigare. I prover med liten mängd M. genitalium-bakterier kommer dock makrolidresistens inte kunna påvisas, vilket kommer att framgå av provsvaren.

 


Senast uppdaterad: 2020-05-19 13:52