Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ny standardremiss för cervixcytologi och HPV-analys

Ny nationell standardremiss gäller fr.o.m. 2019-04-26 i samband med att det nya nationella vårdprogrammet för cervixcancerprevention införs.

Observera att följande gäller vid HPV-analys:

1. Om provtagning sker endast för HPV-analys (provtyp 254)

- Skicka remiss och burk direkt till Klinisk mikrobiologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
(se adress på remissen)

2. Vid efterbeställning av HPV-analys (provtyp 254)
- Skicka ny remiss till Klinisk mikrobiologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset med HPV-beställning. Ange det gamla remissnumret. 

För vårdgivare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns remissen att hämta på SUs startsida under Tjänster och Service->Laboratoriemedicin->Laboratoriemedicin->Remisser-> Remisser Klinisk cytologi alternativt via länk direkt till Laboratoriemedicins externa webbsida för remisser: https://www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/laboratoriemedicin/provtagningsanvisningar-och-remisser/

För externa vårdgivare finns remissen på Sahlgrenska Universitetssjukhusets webbplats. Välj flik För dig som är: Vårdgivare->Laboratoriemedicin-> Remisser-> Remisser Klinisk cytologi, alternativt via länk direkt till Laboratoriemedicins externa webbsida för remisser:
https://www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/laboratoriemedicin/provtagningsanvisningar-och-remisser/

För mer information om Klinisk mikrobiologi, se webbplats:
https://www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/laboratoriemedicin/verksamhet-klinisk-mikrobiologi

Vid frågor kontakta 

Monika Dohsé
Specialcytodiagnostiker
Telefon: 031-342 23 02
Klinisk patologi
Cytologilaboratorier


Senast uppdaterad: 2019-04-27 11:01